موکت پلی استر چیست؟ اگر تا به حال از کنار موکت فروشی ها عبور کرده باشید، حتما با موکت های زیبا و رنگارنگی که در چند سال اخیر بازار را اشباع کرده اند روبه رو شده اید. رنگ های زیبا و طرح های جذاب این موکت ها باعث شده که طرفداران بسیار زیادی در میان مردم داشته باشند. موکت پلی استر که از مواد قابل بازیافت مثل لاستیک ها و بطری ها ساخته شده است، باعث توجه بسیاری از دوستداران محیط زیست به این نوع موکت ها شده است.
این موکت ها مزایا و معایب فراوانی دارند؛ بنابراین شناخت بهتر آن ها به خریداران و طراحان داخلی منازل این اجازه را می دهد که از این موکت زیبا و شگفت انگیز بهتر استفاده نمایند.
معرفی موکت پلی استر
در تولید موکت معمولا از دو نوع الیاف طبیعی و مصنوعی استفاده می شود که هر کدام نقاط ضعف و قوت خود را داشته، الیاف طبیعی مثل پشم و کتان و موکت های پلی استر که معمولا در اتاق خواب ها استفاده می شوند، از الیاف مصنوعی مثل نایلون، پلی پروپیلن، اکرلیک، پلی استر و تریکستا ساخته شده اند. ساخت این الیاف از سال ۱۹۴۵ شروع شد. این الیاف مصارف بسیار فراوانی در صنعت دارد که یکی از آن ها در صنایع تولید فرش و موکت است. پلی استر یک ماده نسبتا ارزان است که معمولا در تولید الیاف مورد نیاز لباس و همین طور تولید فرش و موکت مانند موکت پلی استر مورد استفاده قرار می گیرد.
انواع موکت پلی استر
امروزه استفاده از کف پوش برای خانه ها بسیار رایج شده است اما به طور حتم هیچ کدام جای موکت را نمی گیرند موکت ها در طرح ها و رنگ های متنوع ، مناسب برای اتاق خواب ها می باشند. در اینجا به چند نوع موکت که در ساخت آن ها پلی استر بکار رفته است می پردازیم.
نوع اول آن ها موکت پلی استر با پرز بلند است. اگر در مناطق سردسیر زندگی می کنید می توانید از این نوع موکت استفاده نمایید. چرا که بسیار گرم و نرم می باشد و ضخامت بسیار زیاد بعضی از آن ها می تواند پوشش مناسبی در مقابل هوای سرد ایجاد نماید.
نوع دیگر این موکت ها کبریتی می باشند که از همه قدیمی تر و ارزان تر است به همین خاطر بسیار بیشتر از انواع دیگر طرفدار دارد. پس اگر می خواهید مساحت زیادی را با موکت بپوشانید در هزینه هایتان هم صرفه جویی کنید نوع کبریتی بهترین گزینه برای شما است البته قابل ذکر است که این نوع موکت ها کمی زبر هستند.
نوع آخر موکت طرح دار است که احتمالا در سالن های آمفی تئاتر ،سالن های کنفرانس ، راهرو ها و هتل ها آن ها را مشاهده نموده اید. طرح های این نوع موکت با توجه به مکانی که مورد استفاده قرار می گیرند ممکن است مدرن یا کلاسیک باشد. همینطور از این نوع از موکت ها در منازل هم می توان استفاده کرد.
مزایا و معایب موکت های پلی استر
یکی از مهمترین مزایای موکت پلی استر رنگ آن هاست .استفاده از رنگ های زیبا و پرجنب وجوش مثل قرمز و نارنجی در این نوع از موکت ها باعث شده که بسیار مورد توجه مردم برای تزئین منازلشان باشد. همچنین این رنگ ها در موکت های پلی استری بهتر از نایلونی خود را نشان می دهد.حتما برای همه شما اتفاق افتاده است موقعی که یک لیوان شربت روی فرش یا موکت می ریزید دچار استرس فراوانی می شوید که آیا می شود لکه را پاک کرد . موکت های پلی استری خاصیت جذب بسیار کمی دارند، به طوری که اصلا نگران لکه های شربت یا چای نباشید. همینطور این نوع موکت ها بسیار سریع تر از آن چه فکرش را بکنید خشک می شوند.
ویژگی مثبت دیگر این موکت ها نرم بودن آن هاست. به گونه ای که احساس راحتی و آسایش بی نظیری را به خانه شما می دهد.
ویژگی قابل توجه بعدی تنوع رنگ و طرح های این نوع موکت است. شما می توانید طرح و رنگ مورد علاقه تان را به راحتی پیدا نمایید. اگر عاشق طبیعت و محیط زیستتان هستید باید بدانید که درصد قابل توجهی از مواد مورد استفاده در موکت های پلی استر را مواد بازیافتی مانند نایلون، بطری ها و انواع پلاستیک های مورد استفاده در زندگی صنعتی امروزی تشکیل می دهد.
ویژگی دیگر این موکت ها آن است که پلی استر الکتریسیته ساکن ایجاد نمیکند. به خاطر همین انتخاب این موکت ها در مناطق خشک و گرم بسیار رایج است.
در کنار تمامی مزایای قابل توجه این نوع موکت، معایبی نیز وجود دارد. از جمله آن ها می توان به دوام نه چندان رویایی این نوع موکت اشاره کرد . مثلا با کشیدن وسایل برروی آن ها ممکن است باعث ساییدگی یا خوردگی آن ها شوید اگرچه امروزه استفاده از تکنولوژی جدید در ساخت انواع موکت پلی استر سعی کرده این مشکل را برطرف نماید اما همچنان این امکان وجود دارد که با کشیدن وسایل سنگین برروی موکت باعث پاره شدن آن ها شوید.
عیب بعدی که در این موکت وجود دارد این است که پلی استر های قدیمی که به روش های سنتی ساخته می شدند مستعد آسیب های بیشتری هستند. اگر از رنگ موکت خود راضی نباشید و بخواهید آن را تغییر دهید باید بدانید که تغییر رنگ آن بی نهایت دشوار است و برای انجام آن باید مراحل بسیار زیادی را طی نمایید.
آخرین عیبی که می توان به پلی استر وارد نمود طول عمر آن ها است. اگر موکتی خیلی مورد استفاده قرار بگیرد یا به اصطلاح پا بخورد، قطعا سریع تر فرسوده خواهد شد اما در این نوع موکت عمر مفید به نسبت انواع دیگر کم تر خواهد شد. به طور میانگین عمر این نوع موکت ها ۵ تا ۱۰سال است. اگر در مکان پر رفت و آمد باشد عمرش کم تر خواهد بود البته برای کسانی که علاقه زیادی به تنوع و تغییر دکوراسیون دارند ویژگی چندان بدی هم نیست، چراکه می توان آن را با مدل جدیدتر عوض نمود. در مقابل اگر به دنبال موکتی با طول عمر بالا هستید موکت پشمی مناسب شما خواهد بود، یکی از بزرگترین مزایای موکت پشمی که باعث محبوب شدن این نوع موکت شده است، طول عمر بالای آن بوده است.
جمع بندی
استفاده از پلی استر در ساخت فرش و موکت با توجه به بازیافتی بودن الیاف آن امروزه گسترش بسیار زیادی پیدا کرده است. افزایش جمعیت و کاهش منابع طبیعت برای برآورده کردن نیاز انسان ها توجهات بسیار زیادی را به بازیافت منابع مورد دسترس جلب کرده است. رنگ بندی زیبا و طرح های خاص و شگفت انگیز موکت پلی استر باعث شده در بسیاری از موارد جایگزین بسیار مناسبی برای انواع فرش ها باشد.
همچنین نرم بودن این نوع موکت ها موجب شده است که گزینه بسیار مناسبی برای موکت اتاق کودکان باشد. دومین موکتی که برای اتاق کودکان پیشنهاد میشود موکت الفین است برای آشنایی با موکت الفین به این مقاله مراجعه نمایید.